A PC Guru decemberi száma számos teljes játékot rejt, melyek között ott van a Fallout 3 is. A 2008-as játék azonban nem minden esetben muzsikál hibátlanul modern rendszereken, ha nálatok is előfordulnak problémák, elmondjuk, milyen megoldásokhoz folyamodhattok.

Mielőtt azonban belevágnátok, mindenképpen ellenőrizzétek, hogy működik-e a játék, mert ha igen, nincs szükség az alábbi lépések végrehajtására!

Először is, a Games for Windows Live telepítésében ez az oldal segít, mivel nem Steames játékról van szó, ezzel együtt kell élni. A hiba fő oka, hogy nem négy- vagy több magos processzorral rendelkező rendszerekre tervezték a játékot, de ha szerencséd van, egy egyszerű .ini szerkesztéssel orvosolható a probléma.

  • Mindenekelőtt győződj meg róla, hogy adminisztrátorként futtatod a játékot
  • Nem árt, ha a kompatibilitási módot is ellenőrzöd (jobb klikk a játék ikonján > tulajdonságok > kompatibilitási módnál a Windows XP (SP3) lehetőséget válaszd
  • A Dokumentumok\My Games\Fallout 3 mappában keresd meg a fallout.ini fájlt
  • Nyisd meg, és keresd meg a következő sort: bUseThreadedAI=0
  • Ezt a sort írd át erre: bUseThreadedAI=1, majd alá, új sorba írd be ezt: iNumHWThreads=2
  • Ha ez nem segít, próbálkozhatsz ezzel is: iNumHWThreads=1

Ha esetleg ez nem oldja meg a gondod, vagy netán modokat is szeretnél telepíteni, akkor a Nexusmods oldalán is találhattok megoldást. Ez lényegében ugyanez, csak van mellette egy Games for Windows Live disabler is, fontos, hogy a leírt utasításokat itt is pontosan kövessétek!

orig7087bad4564f920897bdcfe6275797d5.jpg