A National Gerographic Channel nagy sikerű Gyáróriások című tévésorozata nemrégiben egy minket, játékosokat érintő, igaz, a gyár, mint fogalom határterületein létező helyre látogatott el: megnézték maguknak, hol és hogyan készül a világ legsikeresebbnek mondott sportjátéka, a FIFA. A stáb az EA Canada Burnabyban található székhelyét ostromolta meg, hogy szemtanúja legyen a FIFA 12 készülési folyamatainak.

FIFA 12 NGC - Gyáróriások (2012)FIFA 12 NGC - Gyáróriások (2012)FIFA 12 NGC - Gyáróriások (2012)

A FIFA 12 pazar fociszimulátor, talán a legjobb az egész sorozatban, így mondhatjuk, hogy az NGC épp a legjobbkor jutott el az Electronic Artshoz. A műsorban természetesen interjúvégre kapják a sorozat mögötti, egyébként névről kevéssé ismert fejlesztőket és üzletembereket, valamint a FIFA-sorozat jelentőségéről is megszólaltatnak több prominens illetőt, mint például a világhírű focista Wayne Rooney-t, aki nem mellesleg kifejezetten szereti a videojátékokat.

A Gyáróriások FIFA-val foglalkozó epizódja február 23-án, csütörtökön este 10-kor kerül bemutatásra a National Geographic Channelen. Aki teheti, nézze, minden bizonnyal tanulságos lesz, hisz ritkán nyerünk betekintést egy ekkora brigád zárt ajtajai mögé.