Jön a Fallout 4 és ahány rajongó, annyiféleképpen várja. Van, aki csendben, van, aki Pip-Boyt készít, és van, aki Vault-Tec ajtót építve a pincéjében. A kanadai Trey Hill az utóbbit tette, fából összerakott egy durván 37 kilogrammos, manuálisan működtethető Vault-kaput, amire még a 404-es számot is ráfestette.

vault-tec-gate-01.jpg

„A legtöbb embernek azt mondom, hogy azért csináltam meg, mert északi vagyok és unatkoztam, de a valódi ok az, hogy mostanában fejeztem be a házat” – mondta Hill az Eurogamernek. „A feleségem pedig azt mondta: mivel építettél nekünk egy házat, a pince legyen a tiéd, azt csinálsz vele, amit akarsz. Ezt később megbánta.”

Hill állítása szerint egy hónapjába telt, mire elkészítette a pincében berendezett házimozit elzáró ajtót, és 400 dollárja, azaz majdnem 100 ezer forintja bánta. A kapu elkészítésének legnehezebb része az volt, hogy az pontosan illeszkedjen a falba, ne legyen laza és pláne ne essen ki a lyukból. Ezt úgy oldotta meg, hogy a fogaskerekek belső fele keskenyebb a külső felénél, így nem csúszik át a lyukon az egész hóbelevanc.