A Game Informer elsőként számolt be a cseh Vatra Games által fejlesztett Silent Hill: Downpour-ról, melyet a tavalyi E3-on már bemutatott a Konami. A játéknak akkor még nem volt rendes címe, most viszont van, s pár olyan dolog is kiderült a programról, mely mosolyt csalhat a rajongók arcára.

Az első ilyen, hogy a játék ismét Silent Hillben játszódik, ráadásul a város délnyugati területein, ahová eddig nem látogathattunk el. A másik örömteli hír a harc visszafogása. Akik emlékeznek még az egyébként igen felejthető Homecomingra, tudják, hogy mennyire távol esett az állandó mészárlás a sorozat hagyományaitól. Nos, a Vatra erre is figyel, így a Downpourban egyszerre csak egy fegyver lehet majd nálunk, s azzal is csak csínján tudunk bánni, így ha nagy a gáz, jobb lesz futnunk és rejtőzködnünk.

Visszatérnek továbbá a bossharcok is, igaz, kissé modernizálva. Az eddigi "addig csapkodom a főisten-mutáns-ocsmány-izékét, míg meg nem murdel" stratégia helyett a God of War-sorozatra emlékeztető QTE-kre hegyezik ki a dolgokat, azaz megfelelő időben kell majd lenyomnunk a megfelelő gombot, és a csata zajlik tovább. Továbbá igen fontos eleme lesz a játéknak a víz, bár erről még keveset tudni. A Silent Hill: Downpour PS3-ra és Xbox 360-ra jön még idén, PC-s portról egyelőre nincs hír, de szerintem lehet reménykedni.