• Leállították a Királyvár nyomornegyedében tervezett sorozat fejlesztését
  • Cserébe két további animációs projektet rendelt az HBO
  • Az első animációs széria az ősi Kínáról mintázott Yi Ti Birodalomban játszódik
  • Az élőszereplős produkciókról itt olvashattok

Pont tegnap írtunk az első Trónok harca előzménysorozat forgatási szünetéről. A House of the Dragon mellett készülnek azonban más spin-off produkciók is: eddig további három élőszereplős és egy animációs szériáról tudtunk, a The Hollywood Reporter értesülései szerint azonban két másik animált projekten is dolgozik az HBO. Ugyanakkor utóbbiak koncepciójáról és cselekményéről egyelőre semmilyen információt nem közöltek.

Animációs sorozat

Az animációs hármasból egy az ismert világ határán, az Esszosz kontinens dél-keleti sarkában található Yi Ti Arany Birodalomban játszódik. Míg Westeros-t alapvetően a középkori Európáról, a Yi Ti Birodalmat az ősi Kínai Császárságról mintázta George R. R. Martin. Az anyasorozatban csupán egyszer említik a TH-univerzum legősibb és legfejlettebb kultúráját, a House of the Dragon egyik fő karaktere, a Sea Snake-nek becézett Lord Corlys Velaryon viszont történetesen elhajózott Yi Ti-be is.

22a047e326a934e11956e4333ccce47d.jpg
(A kép forrása: Pinterest)

Bolhavég

A THR értesülései szerint az HBO leállította egyik – hivatalosan soha be sem jelentett – élőszereplős produkciójának fejlesztését. A Bolhavég (Flea Bottom) Királyvár nyomornegyedében, labirintusszerű sikátoraiban, bordélyok és kocsmák világában játszódott volna.

tronok-harca-game-of-thrones-logo-i21034.jpg