• Hamarosan kezdődik a House of the Dragon forgatása
  • Saját szériát kap továbbá Corlys Velaryon és Nymeria hercegnő
  • Készül egy Királyvár nyomornegyedében játszódó sorozat is

Eredetileg öt Trónok harca spin-off sorozatot fejlesztett az HBO, amik közül az elmúlt időszakban csak a House of the Dragon című előzményszériáról hallhattunk bővebben. Most azonban további három produkcióról is kiderültek részletek a Deadline jóvoltából.

3051694-game-of-thrones-characters091710-850x478.jpg

9 Voyages / Sea Snake

A legelőrehaladottabb fejlesztési fázisban az egyelőre két címet is viselő sorozat áll. Nem akárki, Bruno Heller (Róma, A mentalista, Gotham) dolgozik – George R. R. Martin oldalán – a szérián, ami Corlys Velaryonra és az ő Westeros-t átszelő utazásaira koncentrál majd. Kalandjai során megduplázta a Velaryon-ház vagyonát, majd Westeros északi területei felé vette az irányt, ahol csak fagyott tengert és hegy méretű jégtömböket talált.

10000 Ships

A Trónok harca cselekménye előtt ezer évvel játszódó sorozatban a legendás Nymeria hercegnőt követhetjük, akiről Arya Stark nevezte el rémfarkasát. A rhoynarok túlélőivel utazik Essos-ból Dorne-ba, miután Valyrian Freehold egy háborúban legyőzi őket.

tronok-harca-game-of-thrones-logo-i21034.jpg

Királyvárban játszódó sorozat

Készül egy sorozat a már jól ismert Királyvár eddig kevéssé bemutatott részén, a Flea Bottom (Bolhavég) nevű nyomornegyedben. Labirintusszerű sikátorokat, számos bordélyt és kocsmákat találunk itt. Az anyaszériában Arya Stark, Ser Davos és Gendry Baratheon néhány jelenete (vagy anekdotája) játszódik ezen a környéken.

House of the Dragon

A Targaryenek felemelkedését bemutató széria 300 évvel játszódik az eredeti sorozat cselekménye előtt. Munkálataiban részt vesz Miguel Sapochnik rendező, akinek olyan ikonikus epizódokat köszönhetünk, mint a Hardhome és a Battle of the Bastards, ill. visszatér az eredeti főcímzenét jegyző Ramin Djawadi is. Az HBO egyelőre nem hirdetett bemutatóidőpontot. A forgatás áprilisban kezdődik, premier év végén vagy 2022-ben várható.

034bc-house-of-the-dragon-1.jpg