Egy újabb nyári Steam-vásárt tudhatunk magunk mögött, s ahogy az lenni szokott, a Valve most sem kímélte a pénztárcánkat, durva akciókkal csábítva minket vásárlásra. A tallkido által összegyűjtött adatok szerint 273 játékot vehettünk meg olcsóbban, ebből pedig 66 volt olyan, ami a közösség szavazatának megfelelően az akció tíz napja alatt többször is feltűnt -- 48 olyan játék volt, amit egyszer, 13, amit kétszer, és 5, amit háromszor tapsoltak vissza.

A Borderlands 2, a The Elder Scrolls: Skyrim, a Torchlight 2, a Chivalry: Medieval Warfare és a Civilization 5 volt az az öt játék, ami négyszer volt akciózva. Érdekesség, hogy a közösség összesen 31 játékot tett meg akciósnak, ám ezek közül öt cím valamiért csak egyszer szerepelt a leértékelt termékek között. A Far Cry 3: Blood Dragon, a Warfare Starter Pack DLC, a Risen 2, a Universe Sandbox és a Dragon's Lair voltak a kegyvesztett programok.

A teljes felhozatalból 72 olyan játék volt, amit 5 dollár alatti áron lehetett beszerezni, legolcsóbban az Organ Trail és a The Binding of Isaac voltak elérhetők, 1,25 dollárért. A legdrágább akciós játék a Star Conflict: Elite Pilot Pack volt a maga 40 dollárjával, szorosan mögötte a The Elder Scrolls: Skyrim és a Metro: Last Light 36 dolláros árcédulával. Fontos tudni, hogy ezek az infromációk csak a napi- és villámakciókat, valamint a szavazással kiküzdött leárazásokat vette figyelembe, illetve csak a főoldal adatait sikerült feldolgozni.

A fenti szabályoknak megfelelően cirka 1600 dollárért lehetett volna megvenni az összes akciós programot, ami összesen 11 darab hivatalis Portal Gun replika ára. Fontos persze megjegyezni, hogy a leközölt adatok mind az amerikai vásárlókat veszik alapul -- nálunk az euró dollárhoz viszonyított, általában 1:1-ben átváltása miatt ennél "kicsit" többet kellett volna költeni.

steam-sale-2013.jpg

 

A kommentek közt oszd meg velünk, hogy te mit vettél a nyári Steam-akció során, és azt is szívesen látjuk, hogy ki mennyit szánt játékokra!