• Múltidéző videót adott ki a Bandai Namco
  • A középpontban a Tekkennel
  • A csatornán több klasszikus játékot is górcső alá vettek már

A Bandai Namco tavaly indította el Namco Museum of Art című videósorozatot a YouTube-on, aminek keretében rövid videókkal mutatja be klasszikus játékainak születését. Láthattuk már a Galaxiant és a Xevioust is, most pedig az 1994-es Tekken került terítékre.

A videó a PlayStation-alapú System 11 játéktermi hardver történetét fedi fel, amelyre a Tekken is készült. A fejlesztés korai szakaszába a játék még inkább a Sega Virtua Fighterére emlékeztet, két egyszerűnek tűnő karakterrel, akik egy tágas háttér előtt harcolnak.

A videó azért is különösen érdekes, mert számos felvételt tartalmaz a projekt régi vázlatairól és tervezési dokumentumairól, mind akkor, amikor még Kamui néven futott – olyan karaktereket mutatva, amelyek messze eltérnek a ma ismert Tekken szereplőgárdától –, mind pedig a Tekkenről, megmutatva Jin, Paul és Heihachi korai koncepcióvázlatait. A videó azt is megmutatja, hogy hogyan néztek ki ezek a karakterek, amikor a 2D-s rajzokból 3D-s modellekké váltak, és olyan részleteket is bemutat, mint a felhasznált poligonok száma. Szóval egy igazi kuriózum ez a videó, ahogy az elődei is. Érdemes szemezgetni köztük a Bandai Namco csatornáján.