A Phenomic Studio csapata a SpellForce után ismét megreformálta az RTS műfajt, hiszen a jól megszokott stratégiai elemeket összeházasították a kártyagyűjtögetéssel, s így megszületett a BattleForge, ami az idei év egyik meglepetése lett. Meglepetés, mivel merész húzás volt kétféle stílust kombinálni, ám a tapasztalt fejlesztőknek sikerült a dolog, igaz, a játékmenet első hallásra kicsit bonyolult és az sem valami csalogató, hogy nincs szólista mód, de ha ezeken túltesszük magunkat, garantáltan jól fogunk szórakozni. A játékban ugyanis mesés pályákon harcolhatunk rengeteg változatos egységgel, arról nem is beszélve, hogy egy részletesen felépített enciklopédiát is kapunk, így több mint érdemes letölteni a már ingyenes programot.

A BattleForge Play4Free kiadása mindenféle korlátozás nélkül érkezett meg, tehát előttünk áll a pörgős csatákkal kecsegtető PvP, PvE és Renegade Campaign mód, ahol kipróbálhatjuk a 32 (2 pakli) ajándék kártyánkat, ráadásul a jövőben érkező frissítésekhez és kiegészítőkhöz is ingyenesen juthatunk hozzá. Azonban van néhány megkötés, mégpedig addig nem vehetünk részt az aukciós ház életében vagy küldhetünk játékon belüli e-maileket, amíg a PvE módban 4-es, vagy a PvP módban 10-es szintre fel nem tornásztuk magunkat.

A BattleForge kliense mindössze 84 megát nyom, de hogy játszani tudjuk, további 2,7 gigabyte-nyi adatot kell letöltenünk, valamint egy EA profilt is létre kell hoznunk — de hát ez legyen a legnagyobb problémánk, elvégre nem kellett fizetnünk a játékért.

BattleForge kliens letöltése