Az Outlast egy hamisítatlan, belső nézetes, menekülős túlélőhorror, amely Colorado távoli hegyei között, a rég elhagyott Mount Massive Asylum falai között játszódik. Egy belsős forrás tippje alapján Miles Upshur, a független újságíró betör az intézménybe - és amit ott talál, az a tudomány és vallás, természet és valami egészen, rettenetesen más rémisztő határmezsgyéjén egyensúlyoz.

A játékmenet az Amnesia nyomdokain halad, azaz az ellenfelek legyőzhetetlenek, csakis a futás és a bujkálás vezethet eredményre. Ugyanakkor jelentős különbség a környezet és a félelemkeltés módja: a modern elmegyógyintézet rideg, magányt és keserűséget sugárzó folyosóin kevésbé érezzük elveszve magunkat, így a folyamatos szorongást állandó ijesztgetéssel próbálja helyettesíteni az Outlast.

Ha éppen szabad az estétek, akkor “kellemes” kikapcsolódást nyújthat az Outlast, mely bár rövid, de annál rémisztőbb – bár ezzel talán a horroron edződött játékosok nem értenének egyet velem. Mindenesetre ingyen még a hülyének is megéri, nosza rajta irány a Humble Bundle oldala, ahol mostanában zsinórban szórják az ingyen játékokat!

Megjegyzés: a cikk írásának pillanatában nálam éppen elérhetetlen az oldal, ha felétek is ez a helyzet, legyetek türelemmel, nem hiába tartja a mondás, türelem ingyenjátékot terem!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!