Egy kicsit még mindig zavaros, mi folyik a Hellgate és a HanbitSoft háza táján, ezért nem árt ha összegezzük, mi történt eddig. A játékot fejlesztő Flagship Studios júliusban beadta a kulcsot, amit az a bejelentés követett, hogy a Hellgate: London szerverei hamarosan leállnak. Azonban a nyugati társkiadó, a Namco-Bandai mentőövet dobott a játéknak és vállalták, hogy január 31-ig működtetik a szervereket, de utána kegyetlenül leállítják azokat. Ezután a japán, MMOG-kra szakosodott HanbitSoft bejelentette, hogy megszerezték a játék grafikusmotorjához és forráskódjához tartozó jogokat, így a San Franciscó-i, Redbana nevű stúdiójukban már egy új kiegészítő fejlesztésbe kezdtek, de azt nem árulták el, mi lesz a nyugati játékosokkal.

Nos, itt tartunk most, és így négy nappal a szerverbezárás előtt még mindig tisztázatlan, hogy vajon a nyugati játékosok folytathatják-e a démonöldöklést, de ha lehet hinni a GamaSutra csapatának, akkor a játék Amerikában és az öreg kontinensen is folytatja útját, ráadásul ingyenesen.

A HanbitSoft által kiadott közleményéből megtudtuk, hogy 16-án összeült a producerekből és rajongókból álló nagytanács, akik megtárgyalták, hogy mi legyen a játékkal. A bölcsek kimondták, hogy hamarosan ingyenessé teszik a játékot, és hogy az elkövetkezendő frissítéssekkel egy erős közösséget kívánnak kovácsolni a játék mostanra megcsappant rajongóiból. Azonban baljós jel, hogy HanbitSoft hivatalosan nem tett említést a nyugati játékosközösségről, és az alapján, amit jelenleg tudunk, továbbra is csak az ázsiai régióba terjeszthetik a játékot, azaz február elsején a szerverek leállnak és a pokol kapui -- legalábbis számunkra -- bezáródnak.