Új, heti rendszerességgel jelentkező rovatunk célkitűzése nagyon egyszerű: ingyenes játékokra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Igyekszünk minden alaklommal egy-egy olyan programot bemutatni, ami érdemes a közönségünk figyelmére, és legalább egy-két (vagy több) órára képes legyen lekötni, mindezt úgy, hogy egy árva petákot se kelljen fizetni.

Elsőként a 32. alkalommal megrendezett Ludum Dare második helyezettjét, a Badass Inc. szeretném bemutatni. És, hogy miért pont a második helyezettet? Azért, mert személyesen ez jobban tetszik, mint amelyik az aranyérmet elhozta -- azt a cikk elején nem mondtam, hogy eléggé szubjektív módon megy majd a játékok kiválasztása, tehát aki az adott héten elvállalta az Ingyenesen játszható elkészítését, annak a vállára nehezedik az ingyenes játék kiválasztása.

Szóval, a Badass Inc. A játékot a francia Motion Twin nevezetű, indie fejlesztőkből álló gárda állította össze az évente háromszor jelentkező játéképítő versenyre. Elsősorban a nagyon stílusos körítés és a zene ragadta meg a figyelmemet, a monitorhoz pedig a sztori ragasztott oda. E szerint egy bérgyilkost alakítunk, aki történetesen egy macskaféle lény, akivel megmártózunk a futurisztikus városban, leküzdjük az elénk görgetett feladatokat és kilyuggatjuk az utunkat álló ellenfeleket, hogy aztán kreatív módon leszámoljunk a célszeméllyel.

Mindez persze viszonylag egyszerű, akár úgy is mondhatnám, hogy fapados, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen 48 óra alatt készült el. Az egyszerűségnek ellenére azonban nagyon is szórakoztatóra sikerült a Badass Inc., az ingyenesség mellett pedig a hozzáférést tovább könnyíti, hogy még csak telepíteni sem kell, egyenesen a böngészőből játszható. Próbáld ki te is, jövő héten pedig újra jelentkezik az Ingyenesen játszható!

KATTINTS IDE, HA JÁTSZANI SZERETNÉL!