Az új konzolgenerációt képviselő Xbox internetigénye körüli hercehurca legjobban egy brazil szappanoperára kezd hasonlítani, hisz ami először biztosnak tűnt, majd még biztosabbnak, végül egyre kevésbé biztos. És még lehet fokozni: egy belsős, MS-dolgozóknak szánt e-mail tanúsága szerint a nextgen masina el van internet nélkül is, bár bizonyos funkciói csak a világhálóval együtt képesek üzemelni.

Már ha hihetünk az ArsTechnika nevű portálnak, ami az infókat szállította. Az oldal szerint a levélben az alábbi szöveg olvasható, feketén-fehéren:

"A Durangót arra tervezték, hogy a jövő szórakozási színvonalát szállítsa, ugyanakkor toleráns legyen a jelenkor internetes szokásaihoz is. Egy sor olyan funkció van, amit a vásárlóink internetkapcsolat hiányában is működtetni kívánnak, és ezeknek »csak úgy« menniük kell, függetlenül a hálózati állapottól. E funkciók közé sorolható többek között a Blu-ray-lejátszás, a tévénézés, vagy a szólista játékok futtatása."

Hogy a forrás mennyire hiteles, más tészta, de az ArsTechnika nem egy bulvárlap, így elképzelhető, hogy tényleg jó helyről származik az információ. Érdekesség egyébként, hogy ha a fenti e-mail valódi, akkor az új Xbox tényleg alkalmas a tévéadás közvetítésére, azaz a Microsoft többfrontos támadása a nappali birtoklásáért újabb sikerhez ért.