A zaklatás, de napjainkban különösen az internetes zaklatás egyre nagyobb, aggasztóbb méreteket ölt, aminek már több áldozata is lett. Az internetes össznépi gyűlölet legújabb céltáblája egy, az EA Labsnál munkálkodó hölgy, Allie Rose-Marie Leost lett. Az EA Labs (Vancouver) külsős partnerként vett részt a Mass Effect: Andromeda elhíresült animációinak létrehozásában, amiben Allie Rose is részt vett.

Sajnálatos módon, a fiatal hölgy, aki egyébként egy cosplayer is, kiírta (hogy milyen okból, nem tudni) a közösségi média oldalaira, hogy ő volt az arc animációért felelős csapat vezetője. A Ralph Retort nevű oldal pedig, köpve az újságírói etikára, a hiteles, ellenőrzött tényközlésre, felrobbantotta a netet, amikor megvádolta a lányt, és az EA-t/Bioware-t, hogy egy tapasztalatlan fiatalra bízta ezt az igen fontos pozíciót, amit ráadásul szexuális szolgáltatások nyújtása után szerzett meg.

A boszorkányüldözéshez ennyi elég is volt. Allie Rose-Marie Leost közösségi oldalait elárasztották a gyűlölködő kommentek, amelyek közül a "tönkretetted a Mass Effectet, remélem kirúgnak." még a finomabb stílusban megfogalmazottak közé tartozik. 

Természetesen Aaryn Flynn, a Bioware vezetője is reagált a dologra, aki a következő közleményt adta ki: "Egy korábbi EA alkalmazott tévesen lett a Mass Effect: Andromeda fejlesztői csapatának vezető tagjaként azonosítva. Ezek az állítások hamisak. Tiszteljük a játékosok és a közösség véleményét, illetve megköszönjük a játékainkra adott visszajelzéseket. De az egyének ellen intézett támadások, függetlenül attól, hogy milyen szerepet töltöttek be a projektben, soha nem elfogadhatóak."

Ez 100 százalákig igaz.

mass-effect-andromeda-rose-marie-gyulolet.jpg