A You Don't Know Jack játék eredeti ötlete a díjnyertes "The Mind's Treasure Chest" című filmen alapult, melynek főkaraktere Jack Patterson volt. Az első YDKJ játék 1995-ben jelent meg a Jellyvision és a Berkeley Systems fejlesztésében, és azonnal óriási siker lett. Az eredeti terv az volt, hogy egy tanulást segítő, szórakoztató programot készítenek, melyet 10. osztályig használhatnak a diákok. Ennek lett volna a neve "That is a fact, Jack!" (Ez tény, Jack!). Már ennek a fejlesztése alatt elkezdték készíteni a You Don't Know Jack-et.

A program alapvetően egy logikai tudásjáték volt, egy virtuális TV-show ruhájába bújtatva. A játékot egyszerre maximum hárman játszhatták, és a részvevőknek a program többféle kategóriából tett fel kérdést, aminek megválaszolására bizonyos idő állt rendelkezésre.

A YDKJ-nek 1995-től számos generációja jött ki, és most a THQ vállalkozott arra, hogy újra kiadja, felújított változatban, új online játékmódokkal, és még szórakoztatóbb módon. A megjelenés valamikor 2010 tele után lesz, kizárólag letölthető formátumban, PSN-en, XBLA-n, és WiiWare-en keresztül.


You Don't Know Jack Volume 1.

Ti mit gondoltok, az FPS-ek, RPG-k, és MMOG-k korában újból sikeres lehet egy ilyen típusú játék?