Még ki sem hűlt a hét elején beérkezett Call of the Crusade teszt, melyben kijelentettük, hogy nem mind arany, amihez a Blizzard hozzáér, a cég máris bejelentette következő kisebb kiegészítésének fő attrakcióját, a 40 emberből álló társaság segítségével fejét vesztett Onyxiát.

Mielőtt rátérnék felháborodásom tárgyára, jöjjön egy kis történelemóra!

World of Warcraft JátékképekOnyxia a fekete sárkányraj mátriarkájaként vált ismertté, és manipulálta jó ideig a szövetséget Katrana Prestor (egy bennfentes nemes) alakját felvéve. Miután Bolvar Fordragon segítségével a játékos rájött, hogy az emberi külső egy matuzsálem hüllőt rejt, mindkét oldal elrendelte a leölését. Őfelsége visszavonult Dustwallow mocsarába, ahol kialakította barlangját, hogy gondozhassa kicsinyeit, majd azokat felnevelve nekiindulhasson az emberek királyságának. A játékos gyors intézkedésének hála ez nem sikerült, és 39 bajtársával együtt lefejezte.

Hogy hogyan tér vissza az elvileg fej nélküli leviatán, azt még nem árulta el a Blizzard, de ez legyen a legkisebb gondunk. A probléma ott kezdődik, hogy semmi újat nem kapunk, néhány új képességekkel fog rendelkezni a boss, ám ugyanott folyik majd a csata, sőt még páncélszett kreálására is lusta a fejlesztőgárda, annyit fognak tenni, hogy átírják a tárgyak szintjét, mellyel egyenes arányban fog megnőni az általuk adott tulajdonságpontok száma.

A harcot a WoW megjelenésének ötödik évfordulója alkalmából óhajtja a cég "felújítani", és természetesen úgy tesz, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Sajnos, nem ez a helyzet. Novemberben (a patch megjelenésekor) lesz egy éve, hogy megjelent a Wrath of the Lich King, és azóta nem láttunk Lidérckirályt, akivel szembeszállhattunk volna. Elszálltak már azok az idők, mikor a Blizzard azon volt, hogy a Burning Crusade-et minél hamarabb befejezze, és a játékosok megkapják azt, amire vágynak. (Egy nehéz, ugyanakkor rendkívül ötletes és hangulatos konfrontációt a játék főgonoszával, Ilidannel) Persze az új Onyxiáról mintázott hátas és a kis sárkány háziállat biztosan sokakat kárpótol...

Tehát nem túl biztató kezdésnek ez a — a Blizzard hírnevéhez méltatlan — bejelentés. Remélem hamar tisztázza magát a fejlesztőcég egy rég tapasztalt, lehengerlő információzuhataggal. A számozás sem követi a rendet, hiszen ezt a patchet 3.2.2.-vel illették, hivatalosan még nincs megerősítve, hogy ez egy nagyobb lélegzetvételű tapasz lenne. Remélem ez a böjt abban fog megnyilvánulni, hogy a szabadság szárnyain szálló StarCraft II többet fog elérni, mint elődje.