Aktivizálta magát a Crytek, hisz most, hogy nyakunkon a Crysis 3 megjelenése, egyre közelebb érünk a cég vezetői által elképzelt free-to-play korszakhoz. Legalábbis ami a német vállalatot illeti, mert a játékipar egyelőre tehervonatként száguld az új, minden bizonnyal tradicionális üzleti modellekre épülő konzolok felé.

Akárhogy is, ez Cevat Yerliéket nem zavarja; most például egy új stúdió megnyitását jelentették be a törökországi Isztambulban. A brigádról még nem tudni túl sokat, így az sem tiszta, hogy kap-e saját projektet a Crytek Istambul. Annyi bizonyos mindössze, hogy a Crytek a török fejlesztőket is ingyenes munkák támogatására állítja majd rá, mint amilyen a Warface című F2P FPS is.

És ha már Warface: a Crytek első ingyenesen játszható, CryEngine 3.0 hajtotta PC-s shootere eddig csak Oroszországban volt elérhető (ott most több mint ötmillió játékost számlál), igaz, trükközéssel itthonról is el lehetett érni. Ennek ellenére minden bizonnyal sokan örülnek neki, hogy elindult a nemzetközi zárt bétateszt, melyre a hivatalos oldalon lehet jelentkezni, és ha Fortuna is úgy akarja, kapunk egy hozzáférést a programhoz. A teljes verzió megjelenése egyébként még várat magára, reméljük, nem sokáig.