• Az Amazon Studios végre bejelentette a Gyűrűk Ura-sorozat stábtagjait
  • Az alkotók J. D. Payne és Patrick McKay, pár rész erejéig a rendezői székben pedig J. A. Bayona ül majd
  • Meg nem erősített információk szerint a szériában felbukkanhat a korábban adaptált Tolkien történetekből ismert Galadriel és talán még maga Völzugoly ura, Elrond is.

A streamingszolgáltató eddigi legnagyobb költségvetésű projektjének producerei J.D. Payne és Patrick McKay. Az első két rész rendezője pedig J. A. Bayona (Jurassic World: Bukott birodalomlesz. Az első évadban nyolc rész várható, és habár erről hivatalos megerősítés még nem érkezett, valószínűleg egy órás részekre számíthatunk majd.

A cselekmény sok évvel A Gyűrű Szövetsége történései előtt fog játszódni, így tehát nem igazán várható a korábban jól ismert karakterek felbukkanása, kivéve persze azokat a tündéket, akik már jóval az Zsákos-család története előtt Középföldén éltek, mint például a Peter Jackson filmjeiben Hugo Weaving által alakított Elrond vagy Galadriel, akit Cate Blanchett formált meg annak idején.

Egész pontosan a Másodkorban, Númenor szigetének virágzása idején játszódik majd történet. Ekkor készülnek el a Hatalom Gyűrűi, ekkor erősödik meg Szauron és ekkor győzedelmeskednek fölötte az emberek és a tündék. Az Amazon jóvoltából térképen is láthatjuk a cselekmény helyszínét.

gyuruk-ura.jpg

A szereplőgárdával kapcsolatban kiszivárgott pár érdekes csere, azonban ezután a hivatalos bejelentés után már nem igazán várhatóak változtatások. Az értesülések szerint annyit lehet sejteni, hogy Joseph Mawle (Trónok harca) egy Oren nevű negatív karakter szerepébe bújik majd, míg Morfydd Clark (Dracula) a fiatal Galadriel lesz.

A főszereplők tehát: Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman és Robert Aramayo.