Az Assassin’s Creed III a Ubisoft egyik legnagyobb projektje, melyen már három éve dolgoznak, és körülbelül kétszer több erőforrást fordítottak a projektre, mint bármire ez előtt -- de ez kellett is, hiszen a Ubisoft Montreal és a fejlesztést segítő további hat stúdió a játék minden egyes részletét átírta, ebbe beleértve a kezelést, az animációkat és a grafikusmotort is.

A történet a 18. században, az amerikai függetlenségi háború idején, Boston és New York környékén játszódik, a főszereplőnk pedig a mohawk törzs tagjai által felnevelt Connor, kinek anyja indián, apja pedig angol származású. A történetnek személyes vonatkozásai és globális kiterjedése is lesz, hiszen Connor a zsarnokság és a kegyetlenség elleni harcra esküdött, miután táborát angol telepesek felégették, illetve fontos szerepet játszik majd az assassinok és templomosok között zajló háborúban is.



Az Assassin’s Creed III a jelenlegi tervek szerint október 31-én fog megjelenni Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, ami azonban a PC-. illetve Wii U átiratot illeti, a kiadó nem tudott premierdátumot mondani, de az biztos, hogy erre a két platformra is el fog készülni a játék.