• A Jurassic World: Világuralom 2022. június 9-én kerül a mozikba
  • Mindkét trilógiából visszatérnek fontos szereplők
  • A film nem csak a Jurassic World-trilógiát zárja le, de a teljes szériát egyesíti

Az elmúlt egy hónapban igazán nem volt oka panaszkodni a Jurassic-rajongóknak. November elején megjelent a Jurassic World Evolution 2, pár héttel később mindenki számára elérhetővé vált a Jurassic World: Világuralom korábban csak IMAX mozikban látható nyitánya. A múlt héten pedig megjelent a Netflixen a Jurassic World: Krétakori tábor 4. évadja.

Most pedig befutott az első hivatalos kép a már említett Világuralomból, amin a Bryce Dallas Howard által alakított Claire Dearing látható. A Jurassic World egykori ügyvezető menedzsere, majd a Dinoszaurusz Védő Csoport vezetője nyakig merült a vízben, feltehetően a háttérben látható dínó miatt. Hogy miféle lény az, azt nem tudni, de lehetséges, hogy a korábban pletykált Therizinosaurus lehet az. Legalábbis a mellső mancson látható irreálisan nagy karmok és a lábforma erre krétakori állatra utalnak.

jurassic-world-dominion-bryce-dallas-howard.jpg

Hogy miről fog szólni a Jurassic World: Világuralom, azt még mindig nem tudni. Csak annyi biztos, hogy Claire-en kívül visszatér benne az előző filmekből Owen Grady (Chris Pratt), Franklin Webb (Justice Smith), Zia Rodriguez (Daniella Pineda), Maisie Lockwood (Isabella Sermon), Henry Wu (B. D. Wong) és Barry Sembène (Omar Sy). Hozzájuk csatlakozik a Jurassic Park-trilógiából dr. Allan Grant (Sam Neill), dr. Ellie Sattler (Laura Dern), dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum).

Valamint visszatér a Biosyn vezetője, Lewis Dodgson is. Ő volt az, aki a Jurrasic Parkban felbérelte Dennis Nedry-t, illetve a Szörnyek szigete című könyvben ő és csapata próbált dinoszaurusz tojásokat lopni a Sorna szigetről. A filmfolytatásokban viszont soha többé nem hallhattunk róla, szóval a Világuralom már csak ezért is érdekes lesz. Apropó, Dodgsont ezúttal Campbell Scott fogja alakítani, mivel az eredeti színészt, Cameron Thort 2016-ban hat évnyi börtönre ítélték kiskorú ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt, s bár 2019-ben szabadon engedték, a stúdiónak eszében sem volt alkalmazni.

Mi több, pletykák szerint John Hammond unokái, Lex és Tim is visszatérhetnek. Ariana Richards ugyan az elmúlt 23 évben mindössze három filmben szerepelt, azóta inkább a művészetnek él, egy pár hónappal ezelőtti interjújában arra a kérdésre, hogy szerepelne-e az új filmben, azt felelte, hogy ezt nem kommentálja. Ugyanígy a Timet alakító, mai napig aktívan színészkedő Joseph Mazzello is jelezte már, hogy szívesen visszatérne a szériához.

giganotosaurus-jurassic-world-dominion.jpeg

Mindezen túl még azt is érdemes tudni, hogy lesz kapcsolat a Világuralom és a Krétakori tábor 4. évadja között, bár, hogy pontosan mi, azt egyelőre még nem tudni.