• Battalion 1944 bejelentés
  • Második világháborús multiplayer FPS
  • A Medal of Honor és a Call of Duty 2 volt az inspiráció
  • Realisztikus harcokat kapunk
  • 100 ezer font kell ahhoz, hogy elkészüljön a játék
  • Platformok: PC, PS4, Xbox One
  • Megjelenés: 2017. május

A második világháború alaposan kikopott a játékiparból, különösesen a lövöldék terén, ahol a modern és egyre inkább a futurisztikus hadviselés igyekszik szórakoztatni a virtuális katonákat. Sokan azonban szeretnének megmaradni a 40 években, és tovább vívni a tengelyhatalmak és szövetségesek közötti küzdelmet egyik, másik vagy mind a két oldalon felváltva. Na, nekik most egy jó hírt hoztam:

KÉSZÜL EGY FRISS, MÁSODIK VILÁGHÁBORÚS FPS.

A játék a Battalion 1944 címet kapta, és a Bulkhead Interactive berkeiben készül, ahol a klasszikus címek, mint a Medal of Honor és a Call of Duty 2 jelentették az inspirációt, magát a fejlesztést pedig az ipar veteránjai valamint tehetséges modderek végzik, eSportolók közreműködésével. Igen, eSportolók,

A BATTALION 1944 UGYANIS EGY MULTIPLAYER ÉLMÉNYRE KIHEGYEZETT JÁTÉK LESZ.

A fejlesztők azt ígérik, hogy minden küzdelem a realitás talaján marad meg, vagyis csak a saját ügyességünkre és persze a fegyverünkre támaszkodhatunk, ha talpon akarunk maradni. A realitást persze a tálalásra is kiterjed: az Unreal Engine 4 segítségével fotorealisztikus módon jelenik meg előttünk a háború által megtépázott Carentan vagy Bastogne, és ugyanígy hitelesen ábrázolják a kezünkben szorongatott fegyvereket, úgy, mint a Kar98-at, az M1 Garandot vagy a klasszikus Thompsont -- természetesen a hangokra is nagy hangsúlyt fektetnek a srácok.

A Battalion 1944-ben minden a multiplayer élmény körül forog, hiszen csak az vár minket, a fejlesztőcsapat pedig már jó előre leszögezte: lesznek dedikált szerverek, LAN támogatás és csalók elleni védelemi, valamint egy olyan fejlődési rendszer, ami kizárólag kozmetikai elemekkel jutalmaz.

A fejlődés során személyre szabhatjuk a katonánkat, de ez is szigorúan történelmi hűséggel történik meg, például a fegyverekbe karcolt szövegekkel. Ilyen kozmetikai elemeket egyébként nem csak egyszerű szintlépéssel lehet feloldani, hanem a BattleRank megmérettetések teljesítésével is. Ezek lényegében közösségi kihívások, amiket a zászlóaljba verődött csapatok teljesíthetnek.

Ha mindez felkeltette az érdeklődésedet, akkor irány a Kickstarter, a Bulkhead Interactive-nak ugyanis 100 ezer fontra van szüksége ahhoz, hogy a Battalion 1944 megvalósulhasson. A gyűjtés március 3-ig tart, és ha sikerrel járnak, akkor 2017. májusában megjelenhet a program PC, PS4 és Xbox One platformra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!