• Japánban a Switch megelőzte a PS4-et az összeladásokat tekintve
  • A Nintendo konzolja 3 év hátrányból tudott felzárkózni

Nem újdonság, hogy a Nintendo támogatottsága töretlen Japánban: "odahaza" arányaiban szinte mindig sikeresebbek voltak, mint a világ más tájain - különösen igaz ez a handheld masináikra. Nos, ezek után már-már borítékolható volt, hogy a "félig" hordozható Switch is óriási siker lesz Japánban. Abban azonban talán még Kiotóban sem reménykedtek, hogy alig több mint két év alatt sikerül majd befogni a PS4-et.

japanban-mar-most-lenyomta-a-switch-a-ps4-et.jpg

Márpedig ez történt: a legfrissebb hardvereladási listáról kiderül, hogy a Switch újabb 50 ezret vert a PS4-re az elmúlt hetekben Japánban. A Nintendo gépe ezzel már 8.125.637 példánynál jár a szigetországban, amivel immáron első helyről figyeli a jelenleg 8.077.757 példánynál tartó PS4-et.

Mondani sem kell, óriási eredmény ez, hiszen a Sony konzolja 2014 februárjában, a Switch pedig csak 2017 márciusában került a boltokba Japánban. Vagyis több mint hároméves lemaradást sikerült ledolgozni alig több mint két év alatt - ezek a számok önmagukért beszélnek.

Világszinten egyébként a PS4 volt a sikeresebb masina az elmúlt egy évben, igaz, csak egy hajszállal: a Sony gépéből 17.8 millió, a Switch-ből pedig 16.95 millió példány került a boltokba az elmúlt üzleti évben.