Dr. Richard Graham londoni pszichiáter fejéből pattant ki az ötlet és ő is dolgozta ki. "2009 vége felé indítjuk el ezt az új terápiát. Egyértelmű, hogy a pszichiátereknek a játék univerzumában kell megmaradniuk, így nem szaladgálhatunk a WoW-ban fehér orvosi kabátkában, hanem fantasy karaktereinken a többi játékoséhoz hasonlatos öltözéket kell viselnünk." — hangsúlyozta a brit pszichiáter egy interjúban.

Mindössze az nem világos, hogy konkrétan hogyan űzik majd "terápiájukat" a pszichiáterek a játékon belül. Üzeneteket küldenek azon játékosoknak, akiket gyakran látnak online? Dr. Graham bevallotta, hogy még a megfelelő procedúrát ugyan nem dolgozták ki, de valamilyen ehhez hasonló módszerben gondolkodik. Azzal pedig ő is képben van, hogy pszichiáter kollégáival együtt alaposan meg kell tanulniuk a játék szabályait és trükkjeit, ha nem akarnak azzal szembesülni, hogy a "kocka" wowosok ne ignorálják le őket azonnal, amit ugye a játékban egyetlen mozdulattal meg is lehet tenni. (/ignore)

"A pszichiátria terén ugyan mind profik vagyunk, ugyanakkor nem valószínű, hogy a World of Warcraftnak bármelyikünk mestere lenne. Éppen ezért sokat kell ezen dolgoznunk, hogy a legfanatikusabb játékosokat elérjük." — nyilatkozta Dr. Graham.

Már csak az a nagy kérdés, hogy vajon a túlságosan is lelkes pszichiáterek nem válnak-e éppolyan "kockává", mint azok a "wowosok", akiket éppen ők próbálnak leszoktatni...