Pilotable Strider IV mod
Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...
A minap akadtam erre a régebbi, de annál figyelemre méltóbb modra, melynek lényege, hogy vezethető alkalmatosságokkal megspékelt pályákon pusztíthatjuk egymást. Legnagyobb durranás a háromlábú, lépegetőszerű monstrum játszhatósága, azaz beszállhatunk a gépezetbe és a magaslatból oszthatjuk a népet - emellett még használatba vehetjük az alapjátékban megismert Combine rakétás autóját, illetve helikopterét is. Rengeteg jópofa pályát készítettek a kemény csatározásokhoz, és jól kiegyensúlyozták a játékmenetet is, mivel ezek a gépek mindegyike sebezhető sima rakétavetővel is, vagy van egy nehezebben kivitelezhető módszer - ha unjuk a robbanóhordó-dobálást -: az eldobott gránátunkat Gravity Gunnal gyorsan elkapjuk, és jól hozzávágjuk például a tripodokhoz... Persze egy ilyen hatalmas lépegető beiktatása nem egyszerű művelet, így előfordulnak néha bugok a megjelenítésében, de cseppet sem zavaró, ha a játékélmény kárpótol. Nos, engem teljesen kárpótolt, úgyhogy gyakran nézek fel arra az egy szem szerverre, ahol páran azért mindig összejövünk egy jó játékra. Ha meghozta a kedveteket a bemutató, remélem tesztek egy próbát, megéri!

Mindemellett a modot folyamatosan fejlesztik, és hamarosan megjelenik egy következő kiadása, ahol például Alex kutyáját is irányíthatjuk, azaz kocsikat hajigálhatunk, vagy akár egy fejtámadóval is próbálkozhatunk, hogy leharapjuk a másik fülét. A készülő verzióról 2 videóösszeállítást is készítettek a fejlesztők.

Fontos: A Steam rendszerben lennie kell egy telepített Source motorra épülő játéknak (pl.: HL 2, Counter-Strike: Source, stb...), hogy a modot telepíteni tudd!

 ť Pilotable Strider IV mod letöltése


ExitE mod

Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...

Az előbb olvasható mod készítői szerencsénkre nagyon szorgos társulat, és kitaláltak egy újabb módosított deathmatch játékmenetet, mely már egyre hajmeresztőbb fordulatokat vesz, ahol a Gravity Gun a falakra is hatással van: térkaput nyithatunk a pálya egy másik szegletébe. Így kergetőzni igazán érdekes kihívás, de legnagyobb sajnálatomra még csak alfa stádiumban van a játszható verzió, így viszont még mondhatni teljesen élvezhetetlen. Egyetlen élő szervert találtam, ahol szintén egyetlen elkészült pályán lehet játszani (a többi rettentően bugos), de lévén, hogy senki nincs fent, nem túl izgalmas. Az viszont látszik, hogy ha ez elkészül, tuti, hogy egy új színt visz majd a csatározásokba. Természetesen a fejleményekről beszámolok, és Ti is letölthetitek az ExitE mod alfaverzióját, ha van Source motorral működő játékotok a Steam rendszerben. Kedvcsinálónak íme egy videó róla...

ť ExitE mod [Alpha 1 verzió] letöltése




Half-Life: The Specialist

Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...
A Specialists varázsa nem abban rejlik, hogy csapatjátékra serkent, és nem is abban, hogy innovatív ötletekkel frissítette fel az ipart: a The Specialists egy olyan Half-Life kiegészítő modifikáció, amelyben egymást kell lelőnünk. Láthattunk már ilyet számtalanszor, ám a fejlesztők itt megcsavarták azzal, hogy a cuccban a leglátványosabb akciófilmek elevenednek meg: időlassítás – amely zónánként működik, tehát van rá esély, hogy te még valós időben mozogsz, de két emelettel alattad a többiek lassítva úsznak egymás felé –, hatalmas ugrások – akár emeletnyi magasságokba is –, és iszonyat adrenalin-rohamok orrba-szájba. Bár a grafikus motor a Half-Life 1 motorja, azt feltétlenül fel kell hozni a játék védelmében, hogy a készítők mindent elkövettek annak érdekében, hogy NE látszódjon rajta az elavult külső: nagyobb felbontású modellek és alaposan kidolgozott helyszínek várnak ránk – többek között a Mátrix filmből ismert jellegzetes terepek. A mod-ot már letölthetitek a szerverünkről, használatához Steam, és működő Half-Life 1 CD-kulcs szükséges.


Pirates, Vikings and Knights II mod

Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...

A Valve által a Source motorhoz készített fejlesztőcsomag, a Source SDK ugyebár publikus, így hozzáértő rajongók ezt kihasználva akár maguk is összedobhatnak egy igazán élvezhető kis játékot, mint amilyen például a Pirates, Vikings and Knight II lett - erről korábban már beszámoltunk -, ami egy különálló, de annál kiválóbb MMOFPS, ráadásul teljesen ingyen, vagyis szükség van hozzá a Half Life 2 alapjátékra, illetve egy Steam accountra. A képeken is látható, nagyon jópofa és gyönyörű játékról van szó, úgyhogy aki még nem ismerné, az próbálja ki mindenképpen, ugyanis felkerült az Ingyenes játékok közé, illetve a PGO szerverére is. A következő Guruban is kitérünk rá!

 ť Pirates, Vikings and Knights  II mod letöltése


Half-Life 2 Capture the Flag mod
 
Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...

A Half-Life 2 Deathmatch mind a mai napig lázba hozza az embereket, több-kevesebb időre. Érdekes módon az alapjátékba nem hegesztettek - az FPS-eknél bevált - "Capture the Flag" módot, így ezt megtette a Valve helyett egy újabb hozzáértő HL-fan. A cucc jó lett, benne van, amiről a CTF szól, csak sajnos már elég üresek a szerverek, hisz nem ma jelent meg. Érdemes lenne hát újra megtölteni őket, amihez mi is hozzájárulhatunk, ha legalább megnézzük, miről van szó! Új fegyverek, több pálya, ide a zászlóval!

ť Half-Life 2 Capture the Flag mod letöltése


TrackMania: Nations
Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...Játékok a két szép szemünkért...

Végül szeretném felhívni a figyelmet, a napokban szintén szerverünkre került TrackMania: Nationsre, ami a Nadeo csapatának kiválósága, ráadásul szintén teljesen ingyen. Aki ismeri, az biztos játszott már vele, aki meg nem, annak viszont érdemes lenne, hiszen egy kőkemény versenyszimulátorral van dolgunk, gyönyörű pályákkal és megjelenítéssel. A versenyjárgányod kaszniját akár te magad színezheted ki, rakhatod teli szponzorokkal, a legutolsó részletig. Jól el lehet vele pepecselni, hogy aztán az éles küzdelmekbe ne az egyen-kasznikból kiválasztott sablonban feszítsünk. A játék már régóta megjelent, de nem olyan régen érkezett hozzá egy javítás, mely nélkül nem lehet online játszani vele, de persze ezt is letölthetitek a PGO-ról. Mindezek mellé fogadjátok szeretettel a 200 új pályát tartalmazó csomagot, nehogy unatkozzatok!

ť TrackMania: Nations letöltése
ť TrackMania: Nations 1.79 patch letöltése
ť 200 új pálya letöltése


A cikk alatt kapcsoltuk az összes jelenleg fennt lévő ingyenes játékot, illetve mondot - csemegézgessetek kedvetekre, van miből...:) Ha nektek is van javaslatotok, hogy mit lenne érdemes még bemutatni, fejtsétek ki az online [kukac] pcguru.hu e-mail címen!

Jó szórakozást!

A lenti képek a PGO-n megtalálható ingyenes játékokból származnak.