A Warcraft 2 sikerei után kezdődött a Warcraft Adventures: Lord of the Clans fejlesztése, még abban az időben, amikor a point-and-click kalandjátékok aranykorukat élték. A történetben Thrall szemszögéből élhettük volna át a klánok egyesülését, majd a Horda megalakulását, de a rajongók legnagyobb bánatára nem sokkal az 1998-as E3 előtt a Blizzard bejelentette, hogy lelőtték a fejlesztést. A sztori végül regény formájában, gyakorlatilag azonos néven megjelent (Warcraft: Lord of the Clans, magyarul is olvasható, Warcraft: Klánok ura címen), nem sokkal a Warcraft III debütálása előtt, a kalandjáték azonban szépen lassan a múlt homályába veszett, mígnem 2011 környékén videók kezdtek el keringeni róla az interneten.

Most viszont egy orosz reddit felhasználónak, Reidornak hála, megélhetjük a játéktörténelem egy darabkáját, és bár alkalmunk még nem volt végigjátszani a vasárnap felbukkant játékot, de elvileg közel teljes verzióról van szó. Annyit viszont megerősíthetünk, hogy elindul, vírusmentes, de az átvezetőknél hiányzik a zene és csúszik a hang, és természetesen koránál fogva alacsony a felbontás. Ettől függetlenül minden ízéből a kilencvenes évek rajzfilmjeinek hangulatát árasztja, tökéletesen játszható, Windows 10 alatt is elindult (kompatibilitási mód bekapcsolása minél régebbi Windows-hoz persze nem árt). De ha problémák lennének vele, alább olvashatjátok, mi a teendő.

Ha furcsa színeket produkálna a játék, jegyzettömbbe írd be három sorba:

  • taskkill /F /IM explorer.exe
  • PlayWin.exe
  • start explorer.exe

Ha ez megvan, mentsd el „PlayWin.bat” néven, helyezd át a játékkitömörített mappába, és ezzel indítsd a programot. A Warcraft Adventures: Lord of the Clans innen letölthető, .rar formátumban. Akit érdekel, netán Warcraft rajongó, siessen vele, mielőtt a Blizzard leszedeti ezt a kuriózumot!

lord-of-the-clans.jpg