• Duplájára nőtt a Codemasters bevétele az üzleti év első felében
  • Az F1 2020 jelentősen jobban fogyott, mint az előző rész

A Codemasters előrukkolt féléves üzleti jelentésével, melyből kiderült, hogy a brit kiadó nagyon erős időszakon van túl, április és szeptember között ugyanis 80.5 millió font volt a bevételük, ami több mint a duplája az egy évvel ezelőttinek. Az eredmény is közel ennyivel javult – a félév végén 19.9 millió fontos profitot könyvelhettek.

A jelentős javulás két dolognak köszönhető. Egyrészt amíg egy éve csak az F1 2019 jelent meg ebben az időszakban, addig most az F1 2020, a Fast & Furious Crossroads és a Project Cars 3 triója alkotta a felhozatalt. Másrészt pedig az F1 2020 kiválóan fogyott, jelentősen túlszárnyalva az előző rész eladásait, míg a Project Cars 3 és a Fast & Furious Crossroads a várakozásoknak megfelelően teljesített – igaz, utóbbi a kritikusoknál nagyot bukott, ami a Codemasters számára is csalódás.

Lényeg a lényeg: ezek a számok is jól mutatják, hogy a Take-Two Interactive jó vásárt csinál a brit kiadóval – a korábban bejelentett felvásárlásra várhatóan 2021 elején fog sor kerülni.