• Matthew Vaughn szívesen újraindítaná a Ha/Ver (Kick-Ass) szériát
  • Két éven belül visszaszállnak a jogok stiúdiójukra
  • 18-as karikás filmet tervez, amire egy nagyon bátor színészre lesz szüksége

Még a szuperhősfilmek áttörése előtt, 2010-ben jelentkezett Matthew Vuaghn rendező Jane Goldman írónővel az oldalán Mark Millar és John Romita Jr. Kick-Ass című képregényének filmadaptációjával. A korabeli PG és PG-13 kiadványoktól eltérően a Kick-Ass és mozis feldolgozása brutális, de stílusos gyilkosságoktól hemzsegett, míg nyelvezete erősen szélsőséges stílust követett. Utóbbiak miatt természetesen rengeteg kritika érte a produkciót, pedig a rajongók kedvelték a sztorit és a főbb karaktereket. A Magyarországon Ha/Ver címen bemutatott alkotás főhőseit, a nagyszájú Hit-Girlt Chloë Grace Moretz, a teszetosza Dave Lizewskit Aaron Taylor-Johnson, Big-Daddy-t pedig Nicolas Cage alakították.

httpshypebeastcomimage202112kick-ass-matthew-vaughn-reboot-confirmation-000.jpg
(A kép forrása: Hypebeast)

A film végül elhasalt a jegypénztáraknál, forgalmazásba kerülve azonban hatalmas sikert aratott (sőt még egy kevésbé jelentős folytatás is született). Máig olyan érdeklődés övezi a művet, hogy Vaughn néhány éve felvetette egy afroamerikai egyedülálló anya, a bosszúéhes Patience Lee főszereplésével tervezett reboot lehetőségét. Azóta nem hallottunk a produkcióról – egészen mostanáig. A King’s Man előzményfilm egyik sajtótájékoztatóján jelentette be a direktor, hogy már két éve dolgoznak a széria újraindításán. „Teljesen őrületes, nem is tudok beszélni róla. De készen állunk a munkálatokra. Két éven belül minden jog visszaszáll [a stúdiónkra], aztán nekivágunk a rebootnak” – ecsetelte.

kick-ass-social-matthew-vaughn.jpg
(A kép forrása: Collider)

Újságírói érdeklődésre Vaughn hozzátette, hogy R-es korhatár-besorolású (18-as karikás) filmben gondolkodnak. „Szerintem a Ha/Ver új műfajt teremtett. Mindenki úgy gondolta, hogy úgysem lehet R-kategóriás szuperhősöket mutatni. Senki sem akarna ilyen művet látni” – mondta, majd tisztázta, hogy az új epizódban egy „nagyon-nagyon bátor színészre vagy színésznőre” lesz szüksége, mert sokakat totálisan elriaszt majd a film. Ti mit gondoltok a rendhagyó koncepcióról? Szerintetek lehet még fokozni Az Öngyilkos Osztag, a The Boys és Az őrség állította mércét?

A legendásan lassú munkatempóban dolgozó Matthew Vaughn egyébként december 23-án jelentkezik népszerű kémfilmes szériája, a King’s Man előzménytörténetével, amit aztán a fő szál következő epizódja követ majd. A kezdetek előzetesét elnézve látványos akciójelenetekből, brutalitásból, pergő párbeszédekből és furcsa karakterekből ezúttal sem lesz hiány.