Carpenter (A dolog, Menekülés New Yorkból, Halloween) a Game Informer stábjának adott nyilatkozatában mondta el, mennyire szereti ezt a játékot. Szerinte kiváló alapanyag lenne egy filmhez: „Tartom magam ahhoz az állásponthoz, hogy jó film lenne, hiszen vannak ezek az emberek, akik egy elhagyatott, lezárt űrhajóra lépnek, amit újra be kell indítaniuk, de közben van valami a fedélzeten. Remek anyag. Nagyon szeretnék ebből filmet készíteni, ez gyakorlatilag már most félig kész van.”

Természetesen nem sok esély van arra, hogy a közeljövőben vagy egyáltalán bármikor film készülhessen a Dead Space alapján, hiszen éppen tegnap tudtuk meg, hogy a legutóbbi rész eladásai az elvárások alatt teljesítettek -- arról nem is beszélve, milyen költséges egy sci-fi elkészítése, a rizikófaktor pedig még nagyobbra nő, ha egy játékadaptációról van szó. Sajnos ez egy halott ügy.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Dead Space -- Megjelenés: 2008. október 24. -- Gépigény: CPU: 1 magos / 2800 MHz, RAM:1 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 256 MB, HDD: 7,5 GB