John Romero neve egykoron egyike volt a legjobban csengő, leghíresebb fejlesztőkének. John Carmackkal együtt alapították annak idején az id Software-t és Romero a korai legendás FPS címek (Wolfenstein, Doom I-II, Quake) fejlesztésében is aktívan részt vett. Az annak idején híres dizájner laza életmódjával is kitűnt: sportkocsikat vásárolt és összeszűrte a levet az egykori Quake-bajnok Stevie "Killcreak" Case-zel (a képen).

 

undefinedAztán Romero otthagyta az id-t és minden idők leginkább előre agyonreklámozott, feltupírozott, ám hatalmasat bukott játékát, a Daikatanát készítette el 2000-ben. Azóta karrierje terén egyre inkább lecsúszott, olyan mókás állomásokkal, mint a szintén bukó Red Faction Nokia Ngage-re (!) kiadott verziója.

Legfrissebb twitteres reakciója is jól jellemzi karrierjét. Elsőként ezt írta be a csicsergő honlapra, a tegnapi felvásárlással kapcsolatos hírre reagálva:

"ZENIMAX??????? Undorító."

Majd ez az "értelmes" hozzászólása követte az elsőt:

"A Fallout 3 megvette kilóra a Doomot. Wow."

Valószínűleg szóltak neki, hogy talán nem kéne köpködni, mert a harmadik "csicsergés" így szólt:

"Pozitívan állok a Zenimax üzlethez. Az első reakcióm kemény volt. Sajnálom."

Romero később azzal takarózott, hogy pusztán sokkolta a felvásárlás híre és szomorú volt, hogy a régi id örökre megváltozott. "Ez egy új nap és egy új id kezdete." — tette még hozzá mélyenszántó bölcsességét az egykori "legenda"...