Érkezik a DotA 2, azaz a játék, ami közvetlenül folytathatja a világ leghíresebb Warcraft III modjának diadalmenetét. A most már teljes értékű program kiadásáért a Valve felel, a fejlesztés mögött pedig az eredeti modot is elkészítő IceFrog áll. Az engine ezúttal Source lesz, a grafika pedig marad "rajzfilmes", ahogy a játék alapjain sem igazán akar változtatni a kiadó. A DotA 2 egy az egyben megkapja a DotA AllStars száznál is több hősét, a már megszokott pályát, tárgyakat, fejlődési utakat... azaz nagyjából minden olyat, ami miatt az első rész sikert aratott.

DotA 2DotA 2

Ez persze messze nem minden. Kapunk voice chatet a könnyebb kommunikáció érdekében, fejlett mesterséges intelligenciát, ami képes átvenni az irányítást a már kilépett játékosok karakterei felett, és közösség alapú tulajdonságokkal is felruházzák a játékot, ezzel kerülve el az első rész újoncok általi negatív megítélését. Mivel pedig a játékot a Steam gőzereje hajtja, az épp aktuális szintünkhöz igazodnak majd az online kihívások, hogy a frissen csatlakozott játékosok se érezzék magukat rosszul a sok profi között.

DotA 2DotA 2

A játék tehát jön, fejlődik, javul, és valamikor a jövő évben meg is jelenik PC-re és Macre. Sajnos pontos dátumot nem adott a Valve, s ahogy a céget ismerjük, lehet, hogy jobb is (köh-köh... Episode 3... köh-köh!!). Mi mindenesetre nagyon várjuk az RPG-RTS hibrid feltámadását, s a gigászi küzdelmet, melyet a DotA 2 a Torchlight 2-vel vívhat. A Diablo 3 meg szépen csendben elbújhat a mellette kinövő nagyok között...