Nemsokkal azután, hogy a Disney bejelentette az Infinityt, az Activision előrukkolt a hasonló kategóriába tartózó Skylanders-sorozat következő részével. A pontos megjelenési dátum nélküli, de valószínűleg idén megjelenő Skylanders SWAP Force különlegessége, hogy a figurák felső és alsó felét kedvünk szerint cserélgethetjük. A moduláris figurákat több mint 250 különböző módon párosíthatjuk, hogy új és izgalmas képességekre tegyünk szert. Természetesen a korábbi játékok figurái (Skylanders Spyro’s Adventure, Skylanders Giants) is kompatibilisek az új platformmal, sőt már ugrani is tudnak.

A történt szerint a Cloudbreak szigeteken teszünk kirándulást, ahol egy misztikus vulkán minden századik évben kilövelli tartalmát, hogy feltöltse a világot varázslattal, ám egy különösen durva összecsapás alkalmából egy társaság az anyagsugár kellős közepén talált magát. A varázslat miatt nem pusztultak el, hanem azt a különleges képességet kapták, hogy cserélgethetik egymás közt a testük két felét -- ezt az új adottságot azonban hamar ki kell tapasztalni, ugyanis Kaos egy új gonosz tervvel tért vissza, amivel leigázhatja a világot, hacsak a SWAP Force közbe nem lép.

A Skylanders SWAP Force-hoz 16 SWAP Force karakter, 16 teljesen új Skylanders-figura, 16 régi kedvenc felfrissített változata, illetve 8 LightCore hős érkezik. Mindez egy nagy felbontású, gazdagon kidolgozott és izgalmas világban kap helyet. A program Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, Wii U-ra, 3DS-re és Wii-re fog megjelenni.

Skylanders SWAP Force