Bizony, a cím nem elírás, valóban két, egymáshoz igen hasonló című játék érkezik PS3-ra és Xbox 360-ra. A Capcom és a Namco Bandai Games közös vállalkozásainak célja minden bizonnyal az újra menővé vált verekedős játékok meglovaglása, s ha csak el nem szúrnak valamit, mindkét játék komoly siker lehet.

Street Fighter IV JátékképekStreet Fighter IV JátékképekStreet Fighter IV Játékképek

A Steet Fighter X Tekken a Street Fighter IV 2D-s arénáit eleveníti fel a Tekken karaktereivel, akiket újrarajzolnak az SF-széria képregényes grafikai stílusában. A Versus, Training és Tag Team játékmódok már biztosan szerepelni fognak a programban, a karakterek listáját azonban még homály fedi.

Tekken 6Tekken 6Tekken 6

A másik játék a Tekken X Street Fighter, mely a fent bemutatott cím testvére lesz. Lényege, hogy a Tekken 3D-s környezetébe ülteti a Street Fighter karaktereit, akiket szintén újrarajzolnak 3D-be. Az összecsapások tehát mindkét fél térfelén zajlani fognak, két teljes árú kiadáson át, ami kicsit pénzszagot ad a dolognak, bár egyelőre még korai lenne véleményezni a szokatlan üzleti modellt. A két játék egyébként még nem jelenik meg "egy darabig", szóval van idő gyakorolni a Super Street Fighter IV-gyel és a Tekken 6-tal.

(A felső sor képei a SF IV-ből, az alsó soré a Tekken 6-ból származnak.)