Jön az Antikrisztus!Az Antikrisztus Cannes-ban akkora felzúdulást okozott, hogy a fesztivál zsűrije "minden idők legnőgyűlölőbb filmjének" nevezte el, és Von Triert "önjelölt rendezőzseninek" nevezték. A dán rendezőt azonban csöppet sem izgatta a letaglózó kritika, és saját cégét, a Zentropiát kérte fel, hogy játékot készítsen a filmből, melynek IMDB oldalát ITT tekinthetitek meg.

A Willem Dafoe és Charlotte Gainsburg főszereplésével készült Antikrisztus egy párról szól, akik óriási traumán esnek keresztül: miközben szeretkeznek, a gyermekük kiesik az ablakon és meghal. A nő ettől annyira kikészül, hogy először pszichiátriai osztályra kerül, majd mégis hazatér, hogy depressziójából otthon próbálják kigyógyítani — sikertelenül. Hogy a nő egyre komolyabb pszichés félelmeit kikezeljék, a pár egy messzi erdő elhagyatott faházába, az Edenbe költözik. Lassan kiderül, hogy az elmúlt nyáron valami borzalmas esemény történt, amely a pár életét is befolyásolja. A nő és a férfi egymás után fedezik fel saját magukban titkos érzéki vágyaik sötét oldalát, illetve az Eden borzalmas titkát...

A kicsit a Stephen King-féle Ragyogásra, illetve az író más regényeire hajazó sztorijú filmből Eden címmel Morten Iverson készít egy belső nézetes horror thrillert Von Trier megbízásából, melyben a főszereplőnek "saját félelmeivel kell majd megküzdenie". Mivel a játék tematikája (halott gyerek, meztelenkedés és rendkívül durva erőszak) eleve felrúg mindenféle játékfejlesztési konvenciót és szabályt, ezért a Zentropia meg sem próbálja hagyományos úton, dobozos verzióban kiadni a játékot, hanem a Xbox Live-on és Steamen keresztül lehet csak majd letölteni jövő év elejétől.

"Nem is számítunk rá, hogy akár csak egyetlen doboz is felkerülne játékunkból az üzletek polcaira!" — nyilatkozta Iverson. A játékkal kapcsolatos várható botrányra pedig a Hitman egykori fejlesztője ezt nyilatkozta: "Botrány? Hadd jöjjön, szeretjük!"

Antichrist trailer: