• A CNET szerint az Amazon saját játékstream szolgáltatást indít
  • Már 2020 végén elindulhat

Miközben a Google Stadia felemás rajtot vett, az OnLive pedig évekkel ezelőtt elbukott, úgy tűnik, hogy a vállalatok nem mondanak le a játékstream technológiában rejlő lehetőségekről. A világ legnagyobb online áruháza, az Amazon ami már a játékfejlesztéssel is megpróbálkozott, most bejelentette, hogy jövőre megpróbálkozik saját játékstream szolgáltatással. A CNET értesülései szerint az Amazon vezető játékipari szakembereket szerződtetett, hogy a PS5 rajtjával egyidőben elindítsa saját – egyelőre márkanév nélküli – technológiáját.

Kérdéses, hogy mennyire tud ez versenyképes lenni a piac más résztvevői mellett, hiszen a játékosokat meg kell fogni, ez pedig még a Google-nek sem sikerült, hiszen a Stadia könyvtára egyelőre kicsi, a játék nem olcsóbb, mint normál körülmények között, a névválasztás döcögős, és a hírek szerint az előrendelők közül jó néhányan meg sem kapták a Stadia Founder's Edition nevű pakkot, ami ugye a legteljesebb csomag, kontrollerrel, Chromecast-tel, előfizetéssel és egyéb dolgokkal. Raadásul az Amazon Game Studios-nál már leépítések is voltak, ami pluszban egy negatív előjel.

Az biztos, hogy amíg a kiforrott technológiához, üzleti modellhez eljutunk, kell egy kis idő, de addig is a cégek próbálkozhatnak, hiszen ezáltal ők is tanulnak, többek között fogyasztói igényekről, elvárásokról. Ezekkel pedig minden vállalatnak tisztában kell lennie.

amazon-nagy.jpg