• Taki Pierre-t múlt héten tartóztatták le
  • Emiatt a Square Enix bejelentette, hogy változik a Kingdom Hearts 3
  • A Jégvarázs 2-re is hatással lehet a döntés

Múlt héten írtuk meg, hogy letartóztatták Pierre Takit, aki a Kingdom Hearts 3-ban és a Jégvarázs 2-ben Olaf hangját adta és adja. A színész tettével nem csak a Square Enixet és a Disney-t hozta kellemetlen helyzetben, de a Ryu Ga Gotoku Studios-t és a Sega-t is, azt a két céget, ami elkészítette és kiadta a Yakuza sorozat spin-offjának szánt Judgment című játékot. Japán ugyanis a világ legszigorúbb drogtörvényeivel rendelkezik, így a következmények is szigorúak. 

A Sega-nak a botrány miatt vissza kellett vonnia az összes játékot a boltok polcairól, a digitális áruházakban felfüggesztették a Judgment árusítását, sőt, ha ez nem lenne elég, az összes olyan promóciós anyagot is vissza kellett vonnia, amin szerepelt Pierre Taki képe - ő volt a játék központi karaktere. A promóciós anyagokat frissítik, ezek megjelenése később várható.

Japán drogtörvényei azonban a világ többi felén nem hatályosak, így a nyugati megjelenést nem akadályozza semmi, a játék tervek szerint megjelenik június 25-én, ezt írják a fejlesztők a Twitter-csatornájukon. A drogügy persze megosztja az embereket, Valaki azt írja, hogy felháborító az egész, hogy rosszabbul bánnak Taki Pierrevel, mint egy pedofil bűncselekmény elkövetőjével, pedig ő csak kis mennyiségű kokaint fogyasztott, nem egy 12 éves kislányt erőszakolt meg. A színész hét év börtönt kaphat, ha elítélik.

judgment-ps4-arrest-japan.jpg