Kártya + dobókocka + kalózok = online játékA játék alapja a Wizkids által kreált "Pirates - Constructible Strategy Game". Ez a gyűjtögetős kártyajátékok és az asztali stratégiai játékok elegye, és bátran hasonlíthatjuk Sid Meier mester klasszikusához, hiszen a lényeg itt is a hajókázás, harcolás, kincskeresés – bővebben a hivatalos weboldalon, ahol jópofa animációk mutatják be a lényeget.

Ebből a cuccból gyártott a SOE egy játékot, azaz ismét egy online kalózos cím, nem az első és nem is az utolsó, úgy tűnik, a Disney szelet vetett és vihart aratott - de ne kalandozzunk el... A játék máris megvásárolható, mégpedig egy érdekes megoldásban. Van egy "Digital Starter Pack", mely 9,99$, ez öt hajót tartalmaz, és egy limitált kiadású hajómodellt. A "Registration Package" ára 6,99$ és 39.99$ között változik, ebben hajók, legénység, bajnokságokon, eseményeken való részvételi jog, valamint más játékosokkal való kereskedési lehetőség lapul. Ha valaki tovább akarja erősíteni a flottáját, kiegészítő csomagokat is vehet, darabját 3,99 dollárért.

Hogy a játék megéri-e mindezt, ki-ki eldöntheti, hiszen a hivatalos weboldalról (lásd a játékinfóban) letölthető az ingyenes próbaverzió. Egy kedvcsináló videót találtok nálunk a letöltések között is (lásd lejjebb), plusz pár képet a galériában.