• Iszonyatosan rossz a Final Fantasy 7 Remake Intergrade PC-s változatának teljesítménye
  • Szaggat, alapvető grafikai beállítások hiányoznak

Talán meglepő, talán nem, de nagyon úgy tűnik, hogy a Square Enix pocsék állapotban hozta el PC-re az először PS5-re kiadott Final Fantasy 7 Remake Intergrade-t. A Digital Foundry már nekiállt, hogy alaposan letesztelje a játékot, de Twitteren megosztott előzetes véleményük több mint lesújtó.

John Linneman szerint a program egy Intel i9-10900K processzor és egy RTX 3090-es videokártya alatt is élvezhetetlenül szaggat, pedig ez jóval meghaladja az ajánlott követelményt. Alex Battaglia sincs jó véleménnyel az alaposan túlárazott (27 500 forint) PC-s Final Fantasy 7 Remake Intergrade-ről. Ő hosszú ideje nem látott ennyire rossz PC-s portot, amiben még a grafikai beállításokat sem vitték túlzásba. Nem lehet beállítani a VSyncet, a motion blurt, az élsimítást, és még a dinamikus felbontás kikapcsolásához is egy mod kell.

A játékban turkáló modderek amúgy észrevették, hogy a fájlok a kész programra PPBC_Development-ként és nem PPBC_Shipping-ként hivatkoznak, holott ez utóbbinak kéne jelölnie a szállításra kész változatot. Így a modderek arra jutottak, hogy a teljesítménybeli problémák oka nem más, mint az, hogy ez a változat inkább debug verzió.