• Az Epic csak azért perel, mert fel akarja magára hívni a figyelmet
  • Legalábbis az Apple ügyvédei szerint
  • Akik nemrég keményen odaszóltak a stúdiónak

Nemrég folytatódott az Apple és az Epic közti jogi vita, ami még akkor robbant ki, mikor az utóbbit kidobták az App Store-ból, amiért nem megengedett csatornákon árulta V-Bucks csomagokat a Fortnite játékosainak, ezúttal pedig az Apple ügyvédei kicsit sem fogták vissza magukat.

Az illetékesek ugyanis minden köntörfalazás nélkül kijelentették, hogy az Epic csak azért ment bele ebbe a jogi háborúba, hogy felhívja magára a figyelmet, és javítson valamennyit a Fortnite népszerűségén, mely az ügyvédek szerint egyre csak csökken. Kiemelték továbbá azt is, hogy a fejlesztők lényegében saját maguknak köszönhetik, hogy ki lettek rakva az App Store-ból, és arra is felhívták a figyelmet, hogy ahhoz képest, hogy az Epic szerint ez a húzás árt a megítélésüknek, feltűnően sokat reklámozzák az egész pereskedést, még egy trailert is készítettek hozzá.

Végezetül pedig az ügyvédek arra is rámutattak, hogy az Epic pont maga bizonyítja be, mennyire nincs monopol helyzetben az Apple, hiszen a Free Fortnite Cup keretein belül például olyan készülékeket is lehetett nyerni, melyeken továbbra is zavartalanul játszható a Fortnite.

apple-logo-pereskedes-01.jpg