• Képeken és videókon is megcsodálhatjuk a Monolith Productions elkaszált Batman-játékát
  • Amely Project Apollo néven készült
  • És több közös vonást is mutatott az Arkham-szériával
  • Ebből lett aztán a Middle-earth: Shadow of Mordor

Ahogy azt a mondás is tartja, két dudás nem fér meg egy csárdában, így aztán érthető, hogy a Warner Bros. nem igazán szeretett volna konkurenciát a Rocksteady féle Arkham-játékoknak – pláne nem házon belül. Mire fel ez a kezdés? Nos, SpideyRanger nevű X felhasználónak hála most jó alaposan megnézhetjük magunknak a Monolith Productions elkaszált Batman-játékát, amely Christopher Nolan nagysikerű filmjeinek világát vette volna alapul, játékmenetét tekintve pedig eléggé hasonlított az imént említett programokra.

A kispadra ültetett programban Gotham City nyílt világában tevékenykedhettünk volna a köpenyes igazságosztó bőrébe bújva, hol lopakodás, hol pedig nyílt konfrontáció segítségével, ám a Rocksteady játékaival való hasonlóság mellett állítólag Nolan áldását sem volt olyan könnyű megszerezni (konkrét modelleket szeretett volna felhasználni a csapat a filmekből), így végül a teljes átalakítás mellett döntött a kiadó. Öröm az ürömben, hogy ebből lett végül a 2014-ben megjelent, egyébként remekül sikerült Middle-earth: Shadow of Mordor, amit a mai napig az egyik legjobb A Gyűrűk Ura-játékként tartanak számon a rajongók, a Nemezis rendszer (ami amúgy szintén hírünk alanyában tűnt volna fel először) pedig lényegében forradalminak számított akkoriban – nem véletlenül védette le a cég.

SpideyRanger azt írta, hogy különböző forrásokból, többek között a fejlesztők porfóliójából sikerült összeszednie a fent mellékelt gyűjteményt, és bár nem ez az első alkalom, hogy a felszínre bukkant a projekt, ennyi anyagot talán még senki nem gyűjtött róla össze korábban, szóval már csak emiatt is megéri ránézni a profiljára. Februárban egyébként egy másik olyan Batman-játékról is beszámoltunk, ami végül a Warner kukájában landolt – a Project Sabbath-on a Gotham Knights-ot is jegyző WB Games Montreal ügyködött, és állítólag Damian Wayne lett volna a főszereplője. Kár értük...