A Saints Row 2 története öt évvel az első rész eseményei után játszódik, és mi egy börtönkórházban ébredünk fel egy robbanás okozta kómából. Még mielőtt teljesen észhez tudnánk térni, már azon vesszük észre magunkat, hogy fejvesztve menekülünk a börtönből -- amit Alcatraz mintájára egy szigeten helyeztek el --, hogy aztán újra csatlakozzunk a régi bandákhoz, a 3rd Street Saintshez, és visszaszerezzük a Stilwater feletti irányítást.

Késni fog a Saints Row 2?Késni fog a Saints Row 2?Késni fog a Saints Row 2?

A Saints Row 2 egy GTA stílusú, vagyis szabadon bejárható játék, ahol földön, vízen, és levegőben is okozhatunk pánikot a városban. Hogy a pusztítás valóban szép legyen, a fejlesztők az előző rész óta jócskán kipofozták a grafikus motort, hogy az árnyékok, eső- és szél effektek, valamint a robbanások is élethűnek hassanak a Detroitról és Chicagóról koppintott városunkban.

Lehetőségünk lesz főhősünk egyedire alakítására, ugyanis megváltoztathatjuk a nemét, a szem és haj színét, a korát, a súlyát, a hangmagasságát, továbbá a ruházatát, és a verekedési stílusát is. Ezeken felül még megszabhatjuk, hogy milyen legyen a bandauniformisunk (akár nindzsának is öltöztethetjük a társainkat), sőt még a lakásunkat is a magunk szájíze szerint rendezhetjük be.

Természetesen számos fegyver áll majd a rendelkezésünkre, hogy megleckéztessük a rivális bandákat, vagy hogy éppen csak szórakozzunk Stilwater lakosságával, de ha megunnánk a magányos szórakozást, akkor még mindig választhatunk a kooperatív mód vagy a multiplayer között. Utóbbiban megtaláljuk klasszikus deathmatch (Gangsta Brawl), és team deathmatch (Team Gangsta Brawl) módokat, valamint egy Strong Armra keresztelt módot is, amiben két csapat különböző feladatokat hajt végre, és közben úgy tesznek egymásnak keresztbe, ahogy csak tudnak.

Kár ragozni a szót, akár hogy is nézzük, a Saints Row 2 lehet a PC-s porondon az egyetlen olyan játék -- persze kategórián belül --, ami képes lesz megszorongatni Nikót. Azonban lehet, hogy még várnunk kell némelyest a stilwateri kalandokra, ugyanis a THQ semmi biztosat nem tud mondani a PC-s verzió megjelenésről, annak ellenére, hogy a konzolos verziók a tervek szerint fognak megjelenni. Néhány üzlethálózat már be is húzta novemberre a játékot, míg mások tartják az eredeti, október 17-i dátumot.

„A PC-s verziónak még nem tűztünk ki megjelenési dátumot, ezért nem tudjuk megmondani, hogy fog-e késni vagy sem.” - THQ