A Babelgum nevű internetes tévé legfrissebb paródiája az Infinity Ward együttműködésével bemutatja, milyen is lenne az igazi „modern hadviselés”, valahol egy támaszponton, a sivatag közepén...

A jelentés szerint a Modern Warfare 3 az eddig készült legvalósághűbb katonai szimulátor lesz, miután a játék nagy részében a parancsra kell várnunk, a felszerelésünket karbantartanunk, és elvégezni a különféle papírmunkákat. Főhősünk egy 19 éves közlegény, Keeshan Lewis lesz, akit egy használtautó-kereskedésből dobtak át a frontvonalra. Fő feladatunk a raktár előtti őrködés lesz, miközben a homokot mélyítjük a lábunk alatt, panaszkodunk társunknak a gyenge térerőre, no és várunk a friss alsógatyákra, amit anyukánk három hónapja feladott nekünk. A szólómód rekordhosszúságú: akár 17.250 órát is eltölthetünk a nehéz szolgálatban, mialatt olyan izgalmak várnak ránk, mint a teherautók abroncsnyomásának ellenőrzése, a rakomány átpakolása, vagy épp dumálás a többi kanos bajtárssal például arról, hogy Shakira vagy Jessica Biel jobb-e az ágyban. Persze nehéz kihívásoknak is meg kell felelnünk, ilyen a honvágy legyőzése, miközben a sivatag tök üres horizontját és a kavargó porfellegeket bámuljuk órákon át – és aki elbambul, könnyen kaphat egy golyót a hátába, ami persze a játék végét jelenti. Ha pedig sikeresen lehúzzuk a szolgálati éveket, akkor jönnek csak az igazi nehézségek: hazatérésünk után túl kell élni az ismerősök és ismeretlenek folyton megújuló rohamát, akik arról faggatnak minket, mennyire volt nehéz a hadsereg, hány embert öltünk meg, tényleg olyan volt-e az egész, mint a Black Hawk Down – és ellent kell állnunk az alkohol bűnös csábításának.

Természetesen DLC-ket is terveznek a készítők, az első ilyen a „Redeployment: Germany” (Áthelyezés Németországba), amelynek során járműdiagnosztikai jelentéseket kell fénymásolnunk és iktatnunk, tárolóeszközöket átfestenünk, cigarettacsikkeket gyűjtenünk a hadtörzs irodája előtt, és a lényeg: 3200 Humvee vár megjavításra, és ez bizony napi 10 órás elfoglaltságot jelent majd.

Az Infinity Ward a Modern Warfare 3 Wii-verzióját is elkészíti, amely 17 fontnyi (közel nyolc kiló) felszereléssel lesz kapható, benne egy M-249-es géppuska replikájával, melyet a játék során végig a hátunkon kell hordanunk, de persze ezt csak akkor süthetjük el, ha erre parancsot kapunk.

Nos, ugye, hogy lehet valósághű katonai játékot készíteni fölösleges erőszak nélkül? Ebben még az ausztrálok sem találhatnak semmi kivetnivalót, és minden bizonnyal a Fox is elégedett lenne vele...

Íme tehát a videó, nagy felbontásban megtaláljátok a Babelgum oldalán.