• A Virtous egy AAA-játék újrakiadásán dolgozik
  • Könnyen lehet, hogy az Alan Wake-ről van szó

Manapság egyre többször találkozunk újból Alan Wake nevével, amely mögött egyelőre sajnos nem egy folytatás áll, ugyanakkor jó úton haladunk afelé, hogy egyszer ez is megvalósulhasson. Nemrég például maga a Remedy tease-elte elég erőteljesen az Alan Wake világát új játékuk, a Control DLC-ütemtervében. Mint ahogy az sem lehet véletlen, hogy nemrég megszerezték a játék kiadásának jogát.

keszul-az-alan-wake-remasterelt-valtozata.jpg

Most újabb elemmel bővült a kirakós: a szingapúri játékfejlesztő stúdió, a Virtous egyik programozójának LinkedIn-adatlapján az látszik, hogy egy be nem jelentett AAA akció-kaland újrakiadásán dolgoznak. A leírásban remake szerepel, ám ha a részletekbe is beleolvasunk (pl. engine update), akkor inkább egy remaster rajzolódik ki, ami az Alan Wake esetében is reálisabb megoldás lenne.

És hogy honnan a következtetés? Nos, például onnan, hogy a két csapat korábban már dolgozott együtt a Quantum Break kapcsán. Kíváncsian várjuk, hogy a történetnek lesz-e hivatalos folytatása, vagy csak egy félrement spekuláció marad az egész...