• Számos projekten dolgozik a Rebellon
  • Megkezdődtek az Evil Genius 2 előkészítő munkálatai

Jason Kingsley mesélt arról, hogy hol tart most a Rebellion, és mit terveznek a jövőben. Beszámolt az E3 2017 során bemutatott Strange Brigade-ről, a konzolokra készülő Rogue Trooper remasterről, a Sniper Elite sikeréről és hogy általánosságban sikeres évet tudhat maga mögött a cég. A Rebellion elég sok vasat tart a tűzbe, képregények kiadásával is foglalkoznak, valamint Dredd bíró karakterével is készül egy televíziós sorozat.

Ami viszont leginkább felkeltette érdeklődésünket, az a cég tulajdonában lévő, régóta pihenőpályán levő 2004-es kult-klasszikus Evil Genius folytatásának bejelentése. Sokat egyelőre nyilván nem árultak el a játékról, hiszen csak most került tervezési fázisba a projekt, vagyis még egy darabig várnunk kell rá, de biztosan elkészül.

A bejelentésen túl pár apróságot sikerült még összecsipegetnünk – a játék nem free-to-play lesz és nem veszik igénybe a közösségi támogatások egyik formáját sem, valamint az is biztos hogy saját motorjukon, az Asurán készül a játék. Egyelőre még ennek felkészítése és a játék dizájnjának meghatározása zajlik, amint ezzel megvannak, új emberekkel bővülhet a csapat és megindulhat a tényleges fejlesztés.

Ha nem tudnád, mire föl az izgalom - egyrészt szerény véleményem szerint a maga nemében zseniális játék az Evil Genius 2, minden hibája és a fejlesztés során adódott nehézségek miatti hiányosságok ellenére is. Ha pedig végképp fogalmad sincs mi ez a játék, akkor tesztünkért erre tessék!

Egy biztos, én már most játszanék vele. Közületek is várja valaki?