A moszkvai illetőségű 1C Company partneri kapcsolatot kötött a kaliforniai 777 Studios csapatával (Rise of Flight: The First Great Air War), a házasság eredménye pedig egy új stúdió megalapítása lett. A régióban beindult 1C Game Studios első projektje az IL-2 Sturmovik széria következő részének elkészítése, mely természetesen marad a második világháborús körítésnél.

A folytatás a Battle of Stalingrad alcímet kapta, ebből pedig már könnyen kitalálható, hogy a keleti front legfontosabb hadszínterének egét fogjuk meghódítani. A játék az orosz és német csapatok számára sorsfordító ostromot eleveníti fel a történelmi eseményekhez hű küldetések keretében, de a multiplayer módnak köszönhetően lehetőséget kapunk majd arra is, hogy kötöttségek nélkül ugorjunk fejest a csatákba.

A cég tervei szerint az IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad valamikor 2014 elején fog megjelenni, a premiert követően pedig új küldetéseket és helyszíneket hozó letölthető tartalmak fognak jönni. Sajnos egyelőre sem képünk, sem pedig videónk nincs a játékról, de ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a munkálatok még csak most kezdődtek.