Készül az olimpia hivatalos játékaAz már 2005. december 5-én eldőlt, hogy a SEGA fogja piacra dobni a pekingi olimpiai játékok hivatalos számítógépes feldolgozását, hiszen ekkor került pecsét a szerződésre. Azóta meglehetősen nagy csend volt a projekt körül, kicsit talán már aggódni is kezdtünk, hogy mi lesz a dologból, hiszen augusztus 8-án fellobban a láng, és kezdetét veszi a bő két hetes rendezvénysorozat. Nos, tegnap végre megtörtént a nagy bejelentés, és úgy tűnik, az aggodalmaink hiábavalóak voltak: egy rutinos csapat kapott megbízást a cucc elkészítésére, és az elmúlt két évben nem kevés munkát feccöltek a cuccba, nagy örömünkre.

A szóban forgó csapat az angol Eurocom; ők főleg konzolokon erősek, PC-s vonalon olyan címeik vannak, mint az Ice Age 2: The Meltdown vagy a Pirates of the Caribbean: At Worlds End, no és nem utolsósorban az Athens 2004. Nyilván ez utóbbi miatt esett rájuk a választás, hiszen négy éve is ők készítették el az olimpiai játékok feldolgozását, kis túlzással most csak a motort kellett kicserélni alatta – persze azért ennél többről van szó. A Beijing 2008 című műben 35 versenyszám autentikus szimulációja szerepel, természetesen az eredeti helyszíneken, hiszen a srácok élethűen lemodellezték az önmagukban is látványos stadionokat és csarnokokat. Az ígéretek szerint olyan irányítási sémákat készítettek a fejlesztők, melyekkel a kezdő Készül az olimpia hivatalos játékaszimulátorosok is elkezdhetnek a műfajjal ismerkedni, a rutinosak pedig egyből nekiállhatnak a rekordok döntögetésének. Az gondolom kézenfekvő lesz, hogy mindehhez azért nem árt majd egy jó gamepad, elvégre a játék PC mellett PS3-ra és Xbox 360-ra jelenik meg, de ez mondjuk a dolog velejárója (bár azért bízhatunk / reménykedhetünk egy megfelelő egér + billentyű megoldásban is). A bejelentés mellé kiadott – tegyük hozzá: X360-as - képek elég meggyőzőek, főleg ha azt vesszük, hogy ezek még a felirat tanúsága szerint nem a végleges verzióból származnak. További jó hír, hogy a többfajta játékmódot ígérő egyszemélyes móka mellett mindhárom platformon lesz online lehetőség, azaz hűen az olimpiai eszméhez ki-ki összemérheti tudását a világ más pontján élő versenytársakkal.

Egyelőre ennyi információt kaptunk, a hivatalos weboldalon is még csak az olimpiai logó díszeleg, de a kiadó ígérete szerint az elkövetkező hónapokban egyre több anyagot tárnak elénk, hiszen ketyeg az óra, most nem lehet ide-oda tologatni a határidőket, a cuccnak legkésőbb augusztus elejéig meg kell jelennie, és jelenleg minden jel szerint ez így is fog történni.