A Heroes-lufi 2010-ben pukkant ki a negyedik évaddal, az NBC pedig öt év elteltével megpróbál életet lehelni az egykor szebb napokat látott tévésorozatba, visszanyúlva a sikeres első szezon alapvetéseihez. És mivel 2015-öt írunk, nem ússzuk meg kapcsolódó játék, sőt játékok nélkül sem – ugyanis egyenesen két digitális mű lát napvilágot.

A két játék címe Gemini és Enigma, előbbi PC-re és konzolokra, utóbbi mobileszközökre érkezik, és mindkettőt a Phosphor Games készíti, amelynek a Nether című túlélős MMOFPS-t köszönhetjük. A Gemini egy belső nézetű kaland, amelyben a főhősnő, Cassandra múltját kell kinyomoznunk, miközben ő felfedezi különleges képességeit. Az Enigma egy akció-puzzle. és szintén egy hölgy a főszereplője, Dahlia, aki már lépett egyet felfelé az evolúciós létrán, így brutális erőkkel bír, és egy Quarry nevű titkos kormányépületben tartják fogva, ahonnan meg kell szöknünk. Mindkét játékot Tim Kring, az első széria atyja, a Reborn producere írta, és bár lehet őket magukban is játszani, vannak közös kulcskarakterek, sztoriszálak, játékelemek, így aki mindkét címet bezsákolja, komplex játékélményhez jut.

(Apróbb érdekesség, hogy a Phosphornak évekkel ezelőtt volt egy szuperhősös projektje is, az Awakened, de abból soha nem lett semmi, bár a hivatalos weboldal még él -- gondolom, az elkészült anyagok is megvannak az archívumban...)