• Két új Switch modell is érkezhet
  • Az egyik erősebb lenne a jelenleginél, a másik egy olcsóbb kiadás lenne
  • Már a nyáron piacra dobná őket a Nintendo

Már jó ideje pletykálják, hogy a Nintendo az idei évben egy új Switch modellel fog előrukkolni, hiszen hiába fogy jól a konzol, mostanra átlépett az általában kritikusnak számító harmadik évébe, ahol mindig jól jön a vérfrissítés. Nos, a Wall Street Journal friss értesülései szerint a kiotói gyártó ezt olyannyira komolyan gondolja, hogy nem egy, hanem rögtön két új kiadásra is lehet számítani.

ket-uj-nintendo-switch-modell-johet-iden-nyaron.jpg

Az egyik masina a hardcore játékosokat célozná, méghozzá hasonló módon, mint ahogy ezt a PS4 Pro és az Xbox One X tette, vagyis egy hardveresen felturbózott változat lenne - még ha nem is olyan erős persze, mint a két másik "rivális".

A másik változat éppen ellenkezőleg, a casual rétegnek szólna - különösen azoknak, akik már szívesen lecserélnék örögedő 3DS-üket. Itt kifejezetten az alacsonyabb árcédula lenne a cél, ennek érdekében pedig néhány funkciót is eltávolítának, mint például a rezgés.

A tervezett árak nem ismertek, ám ha hihetünk a pletykának, akkor legkésőbb a júniusi E3-on megtörténik a bejelentés - már csak azért is, mert a WSJ értesülései szerint a Nintendo még a nyár folyamán piacra dobná a két új konzolt.