• Mióta megszűnt a Greenlight, jóval több a megjelenés a Steamen
  • Elemzések alapján egy darabig még eltart majd a dömping

Mielőtt mindenki a Steamet elárasztó (idézem) “sz@rtengerről” meg “indie szutykokról” kezdene el ódákat zengeni és/vagy temetni a Steamet, nézzünk egy picit a dolgok mögé. Tény, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest kétszer (júniusban háromszor) annyi játék jelenik meg hetente Steamen most, mint annak idején a Greenlight rendszerében. A kérdés csupán csak az, hogy a még hátralevő, mintegy 3400 Greenlight játék áramlik be akadálytalanul, vagy mindegyik a Steam Directen keresztül érkezik?

steam-releases-direct-chart.jpg

Biztosat természetesen nem állíthatunk, de az ICO Partners elemzése alapján a következő hat hónap során a heti 200 játékmegjelenés lesz elegendő ahhoz, hogy a Greenlight 'backlog' a végére érjen. Maga a Valve is a megjelenések átmeneti emelkedésére, majd ennek lecsengése után egy valamelyest magasabb beküldési rátára számított már a rendszer bevezetésekor.

Annak megválaszolása, hogy valóban minőségibb játékokat kapunk-e majd az Steam Directen keresztül, még mindig várat magára, mindenesetre a fejlesztőknek egy jóval átláthatóbb rendszert kínál az új megoldás.