• Jövő héten indul az F1 Esports Series harmadik szezonja
  • Idén még több verseny várható
  • A pénzdíjat megduplázták 2018-hoz képest

Nekünk, magyaroknak különösen sok izgalmat tartogatott az F1 Esports Series tavalyi évada, hiszen a Mercedes színeit képviselő Bereznay Dániel személyében egy magyar pilótának is szurkolhattunk a virtuális Forma-1-es bajnokságban. Hogy ez idén is így lesz-e, azt egyelőre még nem tudni, az azonban biztos, hogy hamarosan kezdetét veszi a 2019-es szezon.

ketszeres-penzdijjal-ter-vissza-iden-az-f1-esports-series.jpg

Az első online kvalifikációt április 8. és 21. között rendezik a kínai pályán, amit két további selejtező követ majd Bakuban (április 22. - május 5.) és Barcelonában (május 5-19.), hogy aztán a május végi szétlövést követően kiderüljön, kik azok a pilóták, akik részt vehetnek majd az élő Pro Draftban, melyet az idei Brit Nagydíjat követően tartanak majd júliusban.

A Pro Draft tétje ezúttal is óriási lesz, hiszen a hivatalos Forma-1-es istállóknak idén is legalább egy versenyzőt innen kell majd választaniuk, a jó teljesítmény tehát elengedhetetlen lesz - Bereznay is innen került be tavaly a Mercedeshez. Az "éles" bajnokság, a Pro Series pedig ősszel indul majd: szeptember és december között összesen négy élő eseményt rendeznek majd, az idei versenynaptár tehát hosszabb lesz, mint a tavalyi. Mint ahogy a díjazás is nő: 500.000 ezer dollárt osztanak majd szét a legjobbak között, ami a duplája a tavalyi összegnek.

Bízunk benne, hogy Daninak idén is összejön a bravúr, és ismét szurkolhatunk majd neki az F1 Esports Seriesben!