A Bullyt (adatlapunkon) az azóta bezárt Rockstar Vancouver készítette el még Playstation 2-re, 2006-ban, de két évvel később kihozták PC-re, Wii-re és Xbox 360-ra is, 2012-ben pedig PS3-ra. Eme játéknak az volt a különlegessége, hogy a GTA-kból megszokott szabad világú játékmenetet (nagyrészt) egy bennlakásos iskola falai közé szorította. Természetesen ez esetben nem egy gátlástalan bűnözőt, hanem az iskola rosszcsontját kellett alakítanunk, aki borsot tört a tanulók orra alá, befűzte a lányokat, megverte a kötekedő felsősöket, és így tovább.

A második rész lehetőségéről először 2009-ben hallhattunk, amikor az első részen is dolgozó zeneszerző, Shawn Lee elkotyogta, hogy a folytatás zenéjét írja. Aztán néma csend 2011-ig, ekkor a Rockstar alelnöke, Dan Houser szólalt fel a témában. Tervezték a Bully 2-t, de akkor éppen a Max Payne 3 kötötte le minden idejüket. Most, újabb két éves csend után megint van valami apró mozgolódás a program háza táján: július 29-én a Take-Two védjegyeztette a Bully címet, ezzel kézbe véve a játék sorsát. Persze hivatalos közlemény még nincs, és talán csak egy stratégiai lépésről van szó, de hát a remény hal meg utoljára.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Bully -- Megjelenés: 2008. október 31. (PC) -- Gépigény: CPU: 1 magos / 3000 MHz, RAM: 1024 MB, VGA: SM 3.0 / 512 MB, HDD: 4,7 GB